La Dra. Leticia Ñeco docent de l'CSDA, coordinadora d'investigació en Estades Coreogràfiques

CSDA
17 Jul 2021

La Dra. Leticia Ñeco docent de l'CSDA, coordinadora d'investigació en Estades Coreogràfiques

El Teatre Campoamor acull des d'avui, i fins al pròxim dia 30, la cita amb la investigació i creació dancísticas EC21, que dirigeix l'asturià Yoshua Cienfuegos, presentarà el mestratge docent i coreogràfica de Javier García Àvila, veritable expert en dansa espanyola.

Dues setmanes de repte creatiu i investigador dirigides pel prestigiós coreògraf asturià, establert a Madrid, Yoshua Cienfuegos, que aquest estiu congreguen un total de 31 participants de forma presencial ia 21 investigadors de forma online. La cita comptarà amb la participació de sis coreògrafs que van des Mireia Ruiz, premi Certamen Coreogràfic de el Districte de Tetuán (Madrid) d'aquest any, fins a una de les figures més reconegudes i veritable expert en el camp de la dansa espanyola (i històrica) , Javier García Àvila. EC21 ha previst dues unitats temàtiques interrelacionades que indagaran sobre dues qüestions: com és i què dinamitza l'espai interior de l'ballarí quan balla relacionant-lo amb el seu itinerari sensible. Els aspectes sensorials, cognitius i d'alta sensibilitat per a bussejar en el procés psicològic de l'dansaire entren aquesta edició en joc.

El disseny de la investigació científica és a càrrec de Leticia Ñeco Morote, professora de Pedagogia de la Dansa de Conservatori Superior de Dansa d'Alacant i doctora en Pedagogia per la Facultat De Filosofia i Ciències de l'Educació de València, el qual, al costat de l'equip de investigació, cobrirà les trobades a través de la plataforma digital Discord, la mateixa que es va utilitzar en l'edició de 2020. Està prevista la visita d'Ñeco Morote a l'Campoamor a la segona fase de el programa, per tancar el disseny i elaboració de l'esborrany de la investigació resultant, que està previst que es publiqui al llarg de 2022. També tindran cabuda les arts plàstiques i musicals.

Per primera vegada aquest any, les Estades inclouen en el seu desenvolupament una part de el programa Circula T, que al Principat està gestionat per l'Associació de Professionals de la Dansa d'Astúries (APDA). El dia 18 de juliol la classe tècnica serà impartida per Denis Santacana i Víctor Fernández, de la companyia de dansa Denis Santacana, que el dia abans, divendres 17, a partir de les 20:00 hores, posa sobre l'escenari de l'Filharmònica l'obra trobades, una peça que tracta de fusionar flamenc i contemporani. El dissenyador d'Oviedo Alfonso Pérez, de l'Cosidor Eclèctic, també desfilarà per EC21.

Entre l'alumnat i el professorat de l'CSDA compten amb:

Katherine Valera Reynaert (coord.)
Trinidad Martínez Santa.
Laura Martínez.
Vanesa Varo.
Norma Angélica Valenzuela.
Lucía Fernández Álvarez.
Samantha di Prospero.
Leticia Ñeco.
Ariadna Llussà.
Joan Carles Calleja.
Andrea Clar.
Mònica Merafina.
Raquel Ferrer.
Rosmari Vidal Ferrer.
Claudia Marques.
Paula Martínez Tolosa.
Paula Conca.
Luis Martínez.
Raquel Pina.
Esmeralda Valero.
Ángel Juárez
Marina Pastor Galván.